Wednesday, 25 January 2012

BILA EN. HUBBY TURUN DAPUR.....

Assalamualaikum.....
  Hari Ahad lepas, En Hubby kata nak dok rumah je, nak kemas rumah, cuci kain bagai...so, akak layan jer la. Lagipun dah lama gak dapur kat rumah ni x berasap. Selongkar ais box, jumpa petai yg dah dekat 2 minggu terendam dalam air (konon2 nak buat jeruk, tapi rendam dulu dgn air masak, simpan dlm tupperware. petai tu dah kembang semangkuk sbb lama sgt), ikan keli & udang. Apalagi, akak pun masak ler kari ikan keli campur timun dan udang goreng kunyit untuk anak2. En. Hubby x makan ikan darat & udang, so nak kena la masak menu lain lak. Dok pikir2 nak masak apa dgn petai tu, lalu akak pun teringat la akan kelazatan sambal tumis ikan bilis petai yang En Hubby pernah masakkan masa baru2 kawen dulu.
  Akak pun apa lagi...buat ler permintaan suruh dia masakkan utk akak. Nasib baik mood dia ok, ada sikit kerajinan nak masuk dapur. Bayangkan, dah dekat 12 tahun dia x masak.. hahahaa....akak pun risau gak kot2 ler sambal jadi kari la pulak. ekekekekkk....tapi ternyata, rasa nya tetap sama mcm dulu2. Pergggghhhhhh....mmg power la..

  Hahaha... Nampak x udang tu? Sikit je masak sebab yang nak makannya cuma Adam sorang. Adik2 semua x mau. So, akak masakkan 7 ekor je.
   Sambal ikan bilis petai yang telebih petai dari ikan bilis. Nak abiskan stok petai.


   Ok... jumpa lagi nanti.. untuk update yang seterusnya.
Wassalam..


No comments:

Post a Comment